Bugatti pozvao 18 vlasnika automobila i dao im ponudu koja se ne odbija VIDEO

Imali su priliku da voze 400 km/h na stazi dugoj 4,8 km.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Četvrtak, 01.06.2023.

10:08

Default images

Pomenutih 18 vlasnika Bugattija imalo je priliku da doživi maksimum koji današnji četvorotočkaš može da pruži. A to je 249 mph ili 400 km/h.

Naime, Bugati je zakupio deo piste u Svemirskom centru Kenedi, na Floridi, gde sprovodi ispitivanja aerodinamike vozila.

Kako je staza deo vremena slobodna, kompanija je odlučila da pozove 18 vlasnika Bugattija da dođu na Floridu i voze svoje automobile punim gasom.

Imali su priliku da voze 400 km/h na stazi dugoj 4,8 km. To je iskustvo koje se ne sme propustiti, posebno za prave ljubitelje brzine koji zaista voze svoje Bugattije.

Kristof Piošon, predsednik Bugattija, kaže da su još pre nekoliko godina bili potrebni meseci pripreme da vozilo postigne 400 km/h, ali danas je to sasvim drugačije:

"Ali danas, u svetu naših pažljivo projektovanih i dizajniranih hipersportskih automobila, otvorili smo ovu mogućnost našim kupcima u apsolutnoj bezbednosti i dali im nešto što će vrlo malo ljudi ikada moći da doživi. Većina njih je čak imala priliku da iskusi ovo vozeći sopstveni automobil."

Bugatti je prošle godine isporučio rekordnih 80 automobila, čime je poglavlje Chiron završeno. Novo sa novim modelom i električnom asistencijom najavio je lično Mate Rimac, dok su iz Bugattija rekli da novi model razvijaju od nule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: