Uz ovaj Bugatti od 5 miliona evra trebaće vam i kišobran VIDEO

Automobili

Izvor:

Četvrtak, 25.05.2023.

12:34

Default images

Bugatti se polako oprašta od W16 motora zapremine 8.0 litara sa četiri turbopunjača. Poslednji automobil koji ga koristi je W16 Mistral, predstavljen u avgustu 2022. U pitanju je još jedna varijacija zasnovana na Chironu, ali ovog puta u verziji bez krova.

Motor razvija 1600 konjskih snaga i 1600 Nm. Zahvaljujući ovim parametrima, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 2,3 sekunde, a najveća brzina je ograničena na 420 km/h.

Biće prodato samo 99 primeraka modela W16 Mistral. Svi kupci koji će dobiti ovu čast moraju biti spremni da potroše najmanje 5 miliona evra.

Naravno, Mistral nije mogao da preskoči manifestaciju automobilske elegancije Villa d’Este Concorso d’Eleganza na jezeru Komo. Tamo je predstavljen prototip sa električnim pogonom.

Međutim, kiša koja je pljuštala pokazala je nekolicini potencijalnih kupaca sa čime će se morati nositi u vožnji svog Bugattija. U tom slučaju, bolje je ne izlaziti iz garaže bez velikog kišobrana, a najbolje je ne izlaziti uopšte dok padavine ne prestanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: