Mask ismejao rekorde Nevere, Rimac mu nije ostao dužan

Nije iznenađenje što su nakon vesti o Neverinom nedavnom podvigu, Teslini entuzijasti pitali Maska da li bi Roadster mogao da nadmaši rezultate Rimčevog električnog hiperautomobila.

Podeli
Foto: Rimac Automobili
Foto: Rimac Automobili

Kompanija Rimac automobili nedavno je ušla u istoriju kada je Nevera, njihov potpuno električni hiperautomobil, postavio 23 rekorda performansi u jednom danu.

Statistika vozila tokom postavljanja rekorda bila je neverovatna, kao što je vreme ubrzanja od 0 do 60 mph (96,5 km/h) za 1,74 sekunde. Nevera je prešala četvrt milje (400 metara) iz stanja mirovanja za 8,26 sekundi, što je, kako je napomenuo MotorTrend, više od sekunde brže od najboljeg rezultata Teslinog Modela S Plaid.

Neki će primetiti da je Nevera pravi hiperautomobil, dok je Model S Plaid velika premijum limuzina koja je ludo brza, ali brojevi su neumoljivi.

Performanse Rimac Nevere jednostavno prevazilaze sve što Tesla danas nudi u svojim produkcijskim automobilima. Zbog toga Nevera košta 2,2 miliona dolara, a Model S Plaid "samo" 108.490 dolara, nakon Teslinog najnovijeg prilagođavanja cena, piše portal teslarati.com.

Kada će Tesla Roadster?

To je tako barem dok Tesla ne proizvede Roadster sledeće generacije. Novi Roadster je predstavljen uz Semi, kamion koji je na kraju bio odložen nekoliko godina.

Ali Semi je već ušao u proizvodnju, dok Roadstera još nema nigde na vidiku. Ljubitelji Tesle počinju da primećuju da se nešto čudno dešava sa ovim automobilom.

Prototip Tesla Roadstera (Foto: Tesla promo)
Prototip Tesla Roadstera (Foto: Tesla promo)

Tokom manifestacije Cyber Roundup 2023, akcionar Tesle je pitao Ilona Maska o električnom superautomobilu sledeće generacije. Mask je priznao da je kašnjenje Roadstera razlog za zabrinutost, ali je takođe uverio prisutne da su u toku radovi na razvoju tog vozila.

"Očekujemo da ćemo ove godine završiti inženjerski posao i dizajn novog Tesla Roadstera. Nadamo se da ćemo početi proizvodnju — to nije obećanje — sledeće godine", rekao je Mask.

Nije iznenađenje što su nakon vesti o Neverinom nedavnom podvigu, Teslini entuzijasti pitali Maska da li bi Roadster mogao da nadmaši rezultate Rimčevog električnog hiperautomobila, posebno vreme od 0-96 km/h od 1,74 sekunde. Odgovor direktora Tesle bio je "lol" (skraćenica za "smeh naglas").

Treba podsetiti da je Mask u prošlosti spomenuo neke "lude" mogućnosti za Roadster. To uključuje "SpaceX paket" za koje se kaže da će vozilo učiniti još startnijim.

Mogućnosti Roadstera sa SpaceX paketom predstavljene su na informativnoj tabli izložbe posvećene vozilu u Petersen muzeju.

Kako je tu navedeno, Roadster bi mogao da ubrza od 0 do 60 mph (96 km/h) za 1,1 sekundu, što je i sam Mask kasnije potvrdio na Tviteru.

Ako Tesla može da dovede Roadster od 0 do 60 mph za 1,1 sekundu, onda bi reakcija Maska na Neverine nedavne rekorde zaista mogla da bude ironično "lol", piše teslarati.com.

Rimac odgovorio

Nakon Maskove reakcije, nije se dugo čekalo na odgovor Rimca.

Napisao je samo kratko ROFL na svom Fejsbuku. ("Rolling on the floor laughing" ili "Valjam se po podu od smeha").

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu