Da li je ovo bolje rešenje za usporavanje saobraćaja od ležećeg policajca? FOTO

Tokom pandemije koronavirusa, gradski zvaničnici Vankuvera pokrenuli su kampanju "Slow Street". Ideja je se zasniva na dve betonske barijere koje sužavaju puteve i usmeravaju vozača da prođe između njih smanjenom brzinom.

Izvor: Revijahak.hr
Podeli
Foto: nulinukas/Shutterstock
Foto: nulinukas/Shutterstock

Vlasti širom sveta čine sve da ograniče brzinu na gradskim saobraćajnicama, a ovaj sistem u Kanadi je jedna od novina. Nije, međutim, izvesno da li je ovaj projekat najbolji koji su saobraćajni stručnjaci mogli da smisle.

Tokom pandemije koronavirusa, gradski zvaničnici Vankuvera pokrenuli su kampanju Slow Street. Ideja je se zasniva na dve betonske barijere koje sužavaju puteve i usmeravaju vozača da prođe između njih smanjenom brzinom, piše Revijahak.

Lokalna novinarka Džil Benet nedavno se požalila na Tviteru da barijere dovode do čestih nesreća. Ona je objavila i fotografiju Dodge Duranga nasukanog na jednu od ovih barijera.

Betonske barijere se nalaze na ulicama u kojima su zabeležene česte nezgode ili problemi sa prebrzom vožnjom, posebno tamo gde se takvi putevi ukrštaju sa drugim putevima. U Vankuveru su postavljene čak 42 barijere.

Ali ne misle svi kao Benet. Naime, mnogi podržavaju ovaj projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu