Daju 10 godina ili milion kilometara garancije na motor

U skoroj budućnosti kineski Chery će plasirati dva svoja proizvoda u Indoneziji, Tiggo 7 Pro (klasa VW Tiguana) i Tiggo 8 Pro, a oba vozila dobiće garanciju na motor od 10 godina ili ekvivalent od 1.000.000 kilometara.

Podeli
Chery Tiggo 7 (Foto: haryanta.p/Shutterstock)
Chery Tiggo 7 (Foto: haryanta.p/Shutterstock)

Zaljubljenici u automobile kao najveću manu kineskih automobila navode slab kvalitet. Da li su to samo predrasude ili takve tvrdnje imaju osnova? Sudeći prema ovoj vesti, teško da im se može osporiti kvalitet.

"Jedna od prednosti kompanije Chery je tim za istraživanje i razvoj koji je u stanju da razvije sopstvenu tehnologiju automobilskih motora, tako da vozila postaju snažne i imaju visoku izdržljivost. Kao automobilska marka koja nudi vrhunske proizvode, ova garancija za motor od 10 godina ili 1.000.000 km jeste oblik vrhunske usluge koju želimo da pružimo našim potrošačima", rekao je Tao Yong, direktor u PT Chery Sales Indonesia (CSI).

Chery Tiggo 8 (Foto: Mariaprovector/Shutterstock)
Chery Tiggo 8 (Foto: Mariaprovector/Shutterstock)

Inače, motor je 1.5 litarski turbo benzinac sa 150KS, a nezavisni izveštaju kažu da je vozilo kvalitetno, ali da je sklono većoj potrošnji goriva (više od 11 litara u gradu), navodi Revijahak.

Ova garancija je takođe (očekivano) glavno oružje kompanije Chery za privlačenje potencijalnih kupaca.

Da li će Chery finansijski zažaliti zbog ovakve odluke?

Ako deset godina zadržite vozilo u ovlašćenoj servisnoj mreži i pritom dobro zaradite na održavanju, možda je ovo u stvari odličan poslovni potez. S obzirom da je garancija samo za motor, verovatno se nadaju da će biti drugih popravki koje će dobro naplatiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu