Nije fotošop, ovo je najširi auto na svetu FOTO/VIDEO

Posle svega, ostaje samo pitanje – zašto?

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Sreda, 21.09.2022.

10:57

Nije fotošop, ovo je najširi auto na svetu FOTO/VIDEO
Foto: Screenshot TikTok@justinbuildcars

Volkswagen u Kini prodaje Lamando L, sportskiju verziju tamošnje Jette, kao što je Arteon atraktivnije izdanje Passata u Evropi. Lamando se promoviše kao komforno porodično vozilo, ali korisnik TikToka @justinbuildcars misli da to nije dovoljno.

Zato se odlučio na preradu kako bi dobio svojevrsno XL izdanje Lamanda. Ustvari, radi se o povećanju na 5XL, što mu je i zvanično ime. I da, ovaj automobil zaista postoji, a to potvrđuju i brojni snimci koje je korisnik podelio na TikToku.
@justinbuildcars It’s not a photoshopped car. But it messed up my brain. #fypシ #volkswagen #carsoftiktok #cartok #CapCut ♬ original sound - Justinbuildcars
Automobil je proširen sa jedne bočne strane, ali je zadržana simetričnost karoserije. Jedino otvoreno pitanje je kako je koncipiran pogon.

Sudeći po brzini kojom se kreće na snimku, to poglavlje možda i nije u potpunosti apsolvirano.
@justinbuildcars Can I call this the real “widebody”? #fypシ #widebody #volkswagen #carsoftiktok #cartok #CapCut ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show
Zanimljivo je da je automobil porastao isključivo u širinu, i to gotovo dvostruko. Sa startnih 1831 mm širina automobila je narasla na nepuna tri metra.

Pogled u kabinu otkriva dodatna sedišta napred i pozadi, pa je sad kapacitet kabine osam putnika. Vlasnik čak tvrdi da bez ikakvih problema u kabinu može da stane i deset osoba.
@justinbuildcars How abt ppl can a XXXXXL car take? #CapCut #fypシ #widebody #jdm #volkswagen #carsoftiktok #cartok ♬ Sunrise - Official Sound Studio
Pojam "widebody" u ovom slučaju zaista dobija novi smisao.

Kako god, mora se priznati da je modifikacija izvedena veoma efektno. Čovek bi pomislio da je Lamando 5XL stigao direktno iz fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: