Traži 8.000 dolara za polovni Yugo FOTO

Postaje li ovaj model oldtajmer kome će rasti cena?

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Utorak, 09.08.2022.

10:55

Traži 8.000 dolara za polovni Yugo FOTO
Foto: Facebook Marketplace

O Yugu i njegovoj legendarnoj završnoj obradi u SAD se zbijaju šale i pričaju vicevi još od 1985. godine kad je sleteo na američki kontinent. Koštao je samo 3.995 dolara, a vrlo brzo je postao kultno vozilo i to ne zbog preteranog kvaliteta, nego zbog niza problema i skromnih bezbednosnih funkcija.

Zanimljivo, vozilo sa kojim su gotovo svi zbijali šale sada proživljava svoju drugu mladost, odnosno čini se da cene ovog, sada već oldtajmera rastu.
Foto: Facebook Marketplace
Prema oglasu, ovaj preživeli Yugo GVL iz 1988. gotovo je čitav radni vek proveo u Kaliforniji i stoga je u odličnom stanju. Takođe, ima standardni 1,1 litarski četvorocilindarski motor sa 55 KS i 77 Nm obrtnog momenta.

Menjač je manuelni, sa četiri "brzine", a automobil je prešao svega 69.000 km.

Unutrašnjost se takođe čini pristojnom, a na spoljašnjosti je tek nekoliko manjih oštećenja.
Foto: Facebook Marketplace
Prodavac ovog Yuga traži 8.000 dolara za automobil, što je, čini se, znak da ovaj model (barem u SAD) polako dobija na vrednosti.

Da li će prodavac zaista toliko i dobiti? To zasad niko ne zna, ali cena bi mogla biti pokazatelj da Yugo proživljava drugu američku mladost.
Foto: Facebook Marketplace

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: