Kupili električni polovnjak – nisu se usrećili

Kupovina polovnog automobila donosi niz rizika, posebno kad kupujete električni automobil.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Utorak, 02.08.2022.

09:42

Kupili električni polovnjak – nisu se usrećili
Foto: Ford promo

Porodica sa Floride neprijatno se iznenadila nakon kupovine polovnog električnog automobila. Ono što se na početku činilo odličnom kupovnom završilo je šokantno i sa neplaniranim troškovima.

Oni su nedavno kupili polovni Ford Focus Electric iz 2014. godine, kompaktni hečbek sa elektromotorom od 147 KS i autonomijom u vožnji do 160 km. Primerak sa nešto više od 96.000 km platili su 11.000 dolara.

"U početku je sve bilo u redu. Obožavala sam ga. Bio je malen, tih i sladak. A onda je odjednom prestao da radi", izjavila je vlasnica za KVUE News.

Nakon samo šest meseci korišćenja automobil je završio u servisu, gde im je savetovana zamena baterije, za koju su im rekli da košta čak 14.000 dolara, i to bez uključenih radova.

Druga opcija je bila otkup automobila, za koji im je ponuđeno svega 500 dolara, odnosno manje od 5% od sume koju su izdvojili prilikom kupovine.

Na kraju im je ipak saopšteno da čak ni zamena baterije nije više opcija, jer baterije za ovaj automobil više nisu dostupne na tržištu.

Ova porodica zato savetuje svim potencijalnim kupcima električnih polovnjaka da se pre kupovine raspitaju o tematici i konkretnom modelu.

U svakom slučaju, ako se radi o starijem automobilu, treba imati na umu i mogući trošak baterije, koji je ponekad čak i veći od cene automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: