Šta je pokazao test sudara dva ista modela za dva različita tržišta VIDEO

Još osamdesetih godina spekulisalo se da nemački i Golf iz sarajevske fabrike TAS nisu isti. Kakva je situacija danas?

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Ponedeljak, 04.07.2022.

10:05

Default images

I dok se tada pre svega mislilo na kvalitet proizvodnje i pouzdanost, danas je bezbednost u prvom planu. "Crash" testovi obično pokazuju da se automobili za različita tržišta razlikuju, a uzrok tome su različiti standardi.

Jedan takav primer dao je Global NCAP, koji je testirao jedan naspram drugog Hyundai Accent, model za američko i meksičko tržište, na kome nosi oznaku Grand i10 Sedan. Zanimljivo je da se model za SAD izrađuje u Meksiku, dok se onaj za meksičko tržište pravi u Indiji.

Test je pokazao da je Accent za američko tržište mnogo bezbedniji. Ispostavilo se da je karoserija čvršća, a od pomoći je bilo i šest vazdušnih jastuka.

Model za meksičko tržište imao je samo dva vazdušna jastuka, a u udesu je bio toliko smrvljen da je A oslonac popustio i volan se pomerio. Zaključak je jasan, u verziji koja se prodaje u Meksiku veća je verovatnoća da ćete nastradati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: