Voz prepolovio šleper sa luksuznim automobilima, lansirao Audi u vazduh VIDEO

Srećom, nije bilo povređenih, iako je materijalna šteta veoma visoka.

Podeli

Nesreće u kojima učestvuju vozovi su najstrašnija vrsta sudara zbog velike mase vozova i njihove nemogućnosti da se zaustave na vreme. Voz "Brightline" u Lantani, na Floridi, sudario se sa kamionom zaglavljenim na šinama, koji je prevozio luksuzne automobile, takvom silinom da su neka vozila odletela u vazduh.

Srećom, nije bilo povređenih, iako je materijalna šteta veoma visoka.

Saobraćajna nezgoda se dogodila prošlog meseca u Lantani. Kamion koji je prevozio nekoliko premijum automobila i terenskih vozila zaglavio se na izdignutom pružnom prelazu, zbog dužine prikolice.

Posmatrači, uključujući korisnika Jutjuba, Ekonomana, snimali su kako se voz približavala velikom brzinom, a iako je pruga na tom delu prava i pregledna, kao što je slučaj sa sličnim incidentima, masivna kompozicija nije imala dovoljno vremena da se zaustavi.

Voz je udario u prikolicu velikom snagom, lansiravši Audi S5 kabriolet i razne delove drugih automobila u vazduh, a naneo je štetu i drugim vozilima na kamionu, uključujući skupoceni Range Rover Velar SV Autobiography.

Na snimku takođe možemo videti Porsche Cayenne i BMW X5 koji su za dlaku izbegli sudar i nekim čudom nisu završili na asfaltu već su ostali na prikolici.

U sudaru je oštećen i lokomotiva koja je prošla sa polomljenim vetrobranskim staklima i deformisanim odbojnikom.

Sudari vozova "Brightline" i drumskih vozila česta su pojava na Floridi, uprkos tome što su prelazi obeleženi.

Pre nekoliko meseci objavljen je snimak na kome se vidi kako voz udara u staru Hondu Civic koja je bila zaustavljena na šinama, dok je vozač teško povređen i hitno prebačen u bolnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu