I kamere greše: Stigla mu kazna za prekoračenje brzine dok mu je auto prevozila šlep služba

Ispostavilo se da je vozač šlep službe bio prebrz, a kamera je snimila registraciju automobila koji se nalazio na kamionu.

Izvor: B92, Revijahak.hr
Podeli
Foto: yogenystocker/Shutterstock
Foto: yogenystocker/Shutterstock

Saobraćajne kamere su prilično precizne, ali ni one nisu bezgrešne. O tome svedoči primer iz Francuske.

Naime, vlasnik sportskog automobila Alpine A110 dobio je na kućnu adresu pismo od policije. Kada vam stigne prepoznatljiva koverta ili preporučena pošiljka znate i sami da nije dobro, a verovatnoća da ste vozeći jedan ovakav automobil negde previše stisnuli "gas" i prekoračili dopuštenu brzinu nije mala.

Na papiru Alpine ima moć, 1.8-litarski turbo-benzinski motor sa 252 KS i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Međutim, u trenutku nastanka inkriminišuće fotografije vozač nije bio u prilici da stisne pedalu gasa, on čak nije ni bio u vozilu, a sportski kupe i nije bio na putu – sa svoja četiri točka.

Foto: EasyRad
Foto: EasyRad

Automobil je prevozila šlep služba pa je kazna pomalo bizarna. Očigledno je vozač šlep vozila bio prebrz, a kamera je snimila registraciju sportskog automobila.

Tako ispada da se vozač kamiona spasio, a vlasnik Alpine je dospeo u nezgodnu situaciju. U Francuskoj je očigledno postupak slanja kazni automatizovan. Da je neko zaista pogledao ovu fotografiju sigurno je ne bio poslao na adresu vlasnika sportskog kupea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu