Vozio 417 km/h – oslobođen

Češki milijarder Radim Passer (58) koji je jurio 417 km/h nemačkom autoputem, prijavljen je zbog opasne vožnje, odnosno utrkivanja, mada na to delu autoputa nije bilo ograničenja.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2022.

17:00

Vozio 417 km/h – oslobođen
Foto: B92/NP

Tokom vožnje se snimao. Prema podacima Državnog tužilaštva u Stendhalu to nije krivično delo.

Prema nemačkom zakonu, solo trka je kažnjiva i ako se vozač kreće neprimerenom brzinom te vozi nepromišljeno da bi postigao najveću moguću brzinu.

Niti jedan od tih uslova nije ispunjen, zaključilo je Državno tužilaštvo nakon istrage.

Ne postoji ograničenje brzine na relevantnom delu autoputa A2 (Berlin-Hanover), tako da nema prekoračenja, objasnio je tužilac Thomas Kramer u petak Mitteldeutscher Rundfunku (MDR).

Nemačka saobraćajna pravila definišu da možete voziti ekstremno brzo ako to dozvoljavaju vidljivost, vremenski uslovi i lične veštine vozača te karakteristike vozila, navodi Revija HAK.

Prema rečima policajca, na snimku nema traga neopreznoj vožnji.

Uslovi u saobraćaju su bili vrlo dobri s obzirom na odabranu rutu, rano vreme i vidljivost. Osim toga, kaže se da je automobil, Bugatti Chiron, dizajniran za vožnju tako velikim brzinama. Tokom vožnje niko nije bio ugrožen, na snimku nema drugih vozila, rekao je Kramer.

Prema njegovim rečima, vozač ne može da se optuži za nesmotrenost jer je izabrao najbolje vreme, najbolje vremenske i drumske uslove. Slučaj je zato obustavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: