Kako izgleda vozni park katarskog šeika VIDEO

Delić šeikove "ergele" snimljen je prilikom istovara u Londonu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2022.

17:12

Default images

Stiglo je proleće, pa je jedan katarski šeik iz svoje bogate kolekcije skupocenih automobila za londonske ulice izabrao tri posebna modela. Pojam skupoceni ovde označava neke od najskupljih automobila na svetu.

Kako je jutjuber The TFJJ snimio, šeik Kalifa bin Hamad bin Kalifa Al Tani na Ostrvo je prebacio Bugatti Divo, Lamborghini Sian FKP 37 i Ferrari Monzu SP2.

Divo, jedan od nekolicine koji se uopšte mogu videti u javnosti, ima sivu spoljašnjost sa prugama u boji francuske trobojke. Još upečatljiviji je ljubičasti Sian sa zlatnim felnama, dok daleko smireniji "finiš" ima jednako opaka Monza SP2 iz Ferrarija.

Šeik inače svoju kolekciju automobila pažljivo čuva od javnosti, ali sudeći po onome što je vozio poslednjih godina, čini da poseduje praktično sve hipersportske automobile proizvedene u poslednjih desetak godina.

Tako je u njegovoj "ergeli" i tzv. sveto trojstvo (McLaren P1, LaFerrari, Porsche 918 Spyder), ali i oba Bugattija (Veyron, Chiron), i još pokoji Ferrari i Pagani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: