Lamborghini prinuđen da vrati u proizvodnju svoj najskuplji model

Kupac je uvek u pravu, posebno ako je unapred uplatio veliku sumu novca i s pravom očekuje da mu se isporuči naručeni automobil.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Petak, 25.02.2022.

13:21

Lamborghini prinuđen da vrati u proizvodnju svoj najskuplji model
Foto: Lamborghini

U iščekivanju naslednika svog najskupljeg modela, Lamborghini je izradio poslednju seriju Aventadora i okončao proizvodnju ovog supersportskog automobila.

Međutim, sudeći prema najnovijim informacijama, velike su šanse da će se proizvodna linija još jednom pokrenuti kako bi se napravio određen, za sada nepoznat broj Aventadora.

Nedavni požar na brodu Felicity Ace glavni je uzrok ovakvog epiloga. Od gotovo 4.000 u požaru stradalih automobila koncerna Volkswagen, bilo je oko 1.100 vozila marke Porsche, 186 sa amblemom brenda Bentley i nepoznat broj Lamborghinija.

A među njima je i određen broj Aventadora.
Foto: Lamborghini
Šef Lamborghinija u Americi, Andrea Baldi, za Auto News je izjavio kako još ne zna kakve su posledice požara kad je u pitanju Lamborghini.

Pritom su mu jedna od najvećih briga upravo Aventadori. Ako su automobili oštećeni, u Lamborghiniju će morati da procene da li se ta vozila mogu spasiti i obnoviti.

Ako su pak uništeni, velika je verovatnoća da će Lamborghini morati da proizvede nove, zamenske primerke.

"Nadam da su barem neki primerci Aventadora na brodu ostali na bezbednom", rekao je Baldi.
Foto: Lamborghini
Pretpostavlja se da će kupci uništenih Lamborghinija na svoje primerke morati da sačekaju barem šest meseci.

U svakom slučaju, i ako su automobili sačuvani, isporuka će kasniti, potvrdio je Baldi.

"Obavestićemo naše klijente čim dobijemo potpunu sliku o šteti. Nadamo se najboljem, a spremni smo da se suočimo sa najgorim", zaključio je Baldi.

Podsećamo, Porsche se 2019. godine našao u sličnoj situaciji kad je blizu obale Francuske potonuo brod Grande America koji je prevozio automobile VW grupacije za Brazil.

Među njima su bila i četiri primerka Porschea 911 GT2 RS koji su potonuli sa brodom. Nemačka kompanija je tada pokrenula proizvodnju i napravila četiri nova primerka kao zamenu za izgubljena vozila.

Međutim, njima je bilo lakše da tako nešto urade jer se radilo o automobilu koji mnoge elemente deli sa standardnom 911-icom. Aventador je ipak poseban model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: