Japanski policajac pleše dok reguliše saobraćaj, Beograd je nekada imao sličnu atrakciju VIDEO

I danas postoje ljudi koji ovaj monoton posao pretvaraju u zabavu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.01.2022.

13:01

Japanski policajac pleše dok reguliše saobraćaj, Beograd je nekada imao sličnu atrakciju VIDEO
Foto: beeboys/Shutterstock

Iako su semafori odavno zamenili saobraćajce na raskrsnicama, u određenim situacijama i dalje je neophodno da se u regulisanje kretanja vozila uključe "živi ljudi". Oni su spas u slučaju velikih saobraćajnih gužvi ili ako zakaže elektronika.

Većina ovaj jednoličan, ali odgovoran posao obavlja na manje-više isti način, ali ima i onih kreativnih koji sebi i drugima razbijaju svakodnevnu monotoniju.

Jednog od njih pronašli smo u Japanu. Ovaj saobraćajac ne samo da je uneo dinamiku u inače statičan posao, već je osmislio i sopstvenu plesnu koreografiju: Gledajući ovaj snimak, stariji čitaoci su se verovatno prisetili jednog našeg saobraćajca koji je pre pola veka uveseljavao prolaznike i vozače na beogradskim ulicama.

Njegovo ime jer Jovan Bulj i predstavljao je jedinstvenu pojavu u to vreme. Bulj je regulisao saobraćaj elegantnim pokretima poput nekog dirigenta ili baletana, što je zabeleženo na brojnim snimcima iz tog vremena. Ovaj visok i elegantan čovek saobraćaj je regulisao na izlasku iz Terazijskog tunela, kod Doma omladine, ali i na Terazijama.

Na poziv britanskih kolega, svoje umeće je prikazao na londonskom Pikadiliju. Na svetskom prvenstvu u gracioznom regulisanju saobraćaja zauzeo je treće mesto. Predstavljen i kraljici Elizabeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: