Kako izgleda kada Bugatti Chiron juri 400 na sat na Autobanu VIDEO

Zastrašujuće je da se merenje završava tek na 414 km/h.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Sreda, 22.12.2021.

10:49

Kako izgleda kada Bugatti Chiron juri 400 na sat na Autobanu VIDEO
Foto: Bugatti promo

Bugatti Chiron prepun je moderne tehnologije, ali u isto vrijeme ostaje veran konvencionalnim rešenjima pogonskog sistema.

Jedan je od poslednjih predstavnika stare garde koja polako ustupa mesto električnim naslednicima. U srcu ovog izvanrednog modela je osmolitarski, 16-cilindarski benzinac, koji proizvodi čak 1.500 konjskih snaga i 1.600 Nm. Povezan je sa automatskim menjačem koji prenosi ovaj ogromni potencijal na sva 4 točka.

Prema fabričkim podacima, Bugatti Chiron u optimalnim uslovima može dostići 100 km/h za 2,5 sekundi i razviti maksimalnu brzinu od 420 km/h, pa mu u tome može parirati samo par modela sa konvencionalnim pogonom, kao što su Koenigsegg Regera i Hennessey Venom GT.
Foto: Bugatti promo
O kakvom se automobilu radi, najbolje pokazuje ovaj snimaknastao na auto-putu u Nemačkoj na kome se vidi kako moćni Chiron ubrzava. Zastrašujuće je da se merenje završava tek na 414 km/h.

Najviše iznenađuje da nakon što pređe 300 km/h, automobil ne gubi snagu dok se igla brzinomera i dalje brzo pomera: Iako je test izveden na jednoj od kvalitetnijih deonica Autobana sa tri trake, na dugačkom pravcu (10-ak km), treba napomenuti da je ovakva brzina na javnoj saobraćajnici, čak i u uslovima slabog saobraćaja, daleko je od bezbedne.

Sa druge strane, zaista je malo mesta u svetu gde se potpuno bezbedno može razviti brzina od preko 400 km/h, a većina ih je nedostupna običnim smrtnicima jer se radi ili o avionskim pistama ili specijalnim fabričkim test stazama, poput Volkswagenove Era-Lesin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: