Kakav blam: Vozač Golfa stao na crtu BMW-u, pa se greškom zakucao u vozilo iza VIDEO

Osramotio se već na samom startu ulične trke, kada je umesto napred krenuo u rikverc i udario u automobil koji se nalazio pozadi. Na sreću, niko nije stradao.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Petak, 15.10.2021.

11:11

Kakav blam: Vozač Golfa stao na crtu BMW-u, pa se greškom zakucao u vozilo iza VIDEO
Foto: VW promo

Svi znamo da su ulične trke i te kako opasne i definitivno nije potrebno naglašavati da su nelegalne, bez obzira na to gde se i u kakvom aranžmanu održavaju.

Izuzetak su, naravno, organizovane trke, gde je publika na bezbednoj udaljenosti, a pista slobodna i čista od neželjenih uljeza.

Ovaj slučaj upravo pokazuje koliko mogu biti opasne po posmatrače.

Naime, na Redditu je objavljen video u kom glavnu ulogu preuzima VW Golf R. Moćni automobil se prilično osramotio, ali ne zbog svojih performansi, već zbog greške vozača.

Vozač šeste generacije sportskog Golfa je, izgleda, bio toliko uzbuđen zbog trke protiv BMW-a Serije 1 da je, greškom, ubacio u rikverc. Uključena svetla za vožnju unazad jasno pokazuju da će biti problema, i to već za par sekundi.

Golf je krenuo unazad i udario u Seat Ibizu, a šteta nije mala. Osim poklopca motora, stradali su i branik, svetla, blatobrani... Na kraju, osramoćeni vozač Golf je odjurio kao da se ništa nije dogodilo. Iako sve upućuje na onaj vic u kom glavni lik misli da je "R" na automatskom menjaču oznaka za "Race", lako je pretpostaviti da se vozač zbunio i napravio nenamernu grešku.

Tako sada znamo da je Golf, koga pokreće 2.0 TSI sa 270 KS, i te kako startan i u vožnji unazad.

Inače, kada se kreće napred, do 100 km/h stiže za 5,5 sekundi, a maksimalna brzina automobila limitirana je na 250 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: