Nintendo "Game Boy" – za krađu automobila VIDEO

Tri osobe su uhapšene u Velikoj Britaniji nakon što su ukrali pet Mitsubishija Outlandera, koristeći uređaj u vrednosti od 20.000 britanskih funti.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 09.10.2021.

15:00

Nintendo
Foto: Mitsubishi promo

29, 31 i 33-godišnjak su uhapšeni nakon što su lokalne vlasti na sigurnosnoj kameri videle da pokušavaju da ukradu Outlandera, prenosi Jutarnji.hr. Videozapis incidenta je osvanuo na mrežama, a prikazuje muškarce koji koriste uređaj za otključavanje automobila. Isti je poslužio za identifikaciju osoba nakon čega im je policija ušla u trag.

Pretražujući automobil u vlasništvu jednog od lopova, policija je pronašla lažni Nintendo Gameboy. Ispod njegove maske se nalazio uređaj vredan oko 20.000 funti, koji je sposoban da otključa i pokrene automobil. Navedeni je bio posebno kodiran da funkcioniše isključivo na Mitsubishi Outlanderima. Policija je čak pronašla i videozapis na kome jedan od muškaraca demonstrira kako uređaj radi, a isti će poslužiti kao dokazni materijal.

'Potpuno zanemarivanje žrtava, čija su teško zarađena vozila oduzeta za nekoliko sekundi, u potpunosti je očigledno na videozapisu koji smo pronašli na jednom od njihovih mobilnih uređaja', izjavila je lokalna policija nakon hapšenja.

Jedan od muškaraca je osuđen na 30 meseci zatvorske kazne, dok su druga dvojica dobila 22 meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: