Kako bi mogao da izgleda savremeni Yugo na struju FOTO

Makedonski dizajner predstavio je svoju viziju modernog Yuga, čiji je oblik inspirisan originalnim modelom iz osamdesetih.

Podeli
Foto: Dejan Hristov
Foto: Dejan Hristov

U doba kada sve više dizajnera automobila inspiraciju za nova vozila pronalazi u starim modelima svojih brendova, čije stilske detalje primenjuju na električna vozila budućnosti, iz Severne Makedonije nam stiže zanimljiva interpretacija Yuga za 21. vek.

Renderi koje vam prenosim delo su nezavisnog dizajnera Dejana Hristova, koji svoju jljubav prema automobilima pretače u interesantne projekte, poput ovog o savremenoj verziji legendarnog Zastavinog modela.

Foto: Dejan Hristov
Foto: Dejan Hristov

Hristov je kao polaznu osnovu iskoristio karakterističnu hečbek formu originalnog modela, koju je zatim modernizovao i prilagodio savremenoj estetici auto-industrije.

Njegov moderni Yugo ima električni pogon i zamišljen je kao pristupačan auto na struju koji bi po ceni parirao, recimo, modelu Dacia Spring Electric.

Foto: Dejan Hristov
Foto: Dejan Hristov

Više detalja nije poznato, a kako piše Revijahak, Dejan Hristov planira da o svom projektu obavesti Vladu Srbije i misli da bi u njegovoj realizaciji mogli učestvovati Rimac Automobili, Stellantis grupa, koja je vlasnik fabrike u Kragujevcu ili Renault/Dacia.

Kako vam se dopada ova ideja i dizajn električnog Yuga za 21. vek?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu