Stiže teretni trotinet na struju FOTO

Zanimljivo električno vozilo predstavio je proizvođač automobila na struju Polestar.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 11.09.2021.

15:25

Stiže teretni trotinet na struju FOTO
Foto: Profimedia

Polestar je na aktuelnom sajmu IAA Mobility koji se održava u Minhenu prikazao lako teretno električno vozilo Re:Move, koje je nastalo po ugledu na savremene trotinete na struju.

Poput trotineta i Re:Move ima jednostavnu konstrukciju u čijoj je osnovi otvorena platforma za prevoz tereta, u kojoj je smeštana baterija od 2,2 kWh.
Foto: Profimedia
Platforma je postavljena na tri točka - dva napred i jedan pozadi, a vozilom se upravlja slično kao trotinetom, samo što se vozač i upravljač u ovom slučaju nalaze na zdanjem delu vozila.
Foto: Profimedia
Kao i u slučaju trotineta na struju, koji se korsiti kao ekološki prihvatljivi individualno prevozno sredstvo na kraćim relacijama u urbanim sredinama, Re:Move je takođe predviđen za upotrebu u gradskim centrima, pešačkiim zonama i drugim sličnim lokacijama gde je otežan prilaz klasičnim lakim teretnim vozilima.

Maksimalna brzina je ograničena na 25 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: