Učio da vozi na Modelu T pre devedeset godina, ostao veran Fordu celog života FOTO

Stogodišnjak iz Velike Britanije dobio je priliku da se provoza u savremenom električnom Fordu Mustang Mach-E.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.08.2021.

10:03

Učio da vozi na Modelu T pre devedeset godina, ostao veran Fordu celog života FOTO
Foto: Ford

Harold Bagot rođen je 1920, a vozačku dozvolu stekao je 1936. Međutim, prva vozačka iskustva ovaj stogodišnjak stekao je sa samo deset godina na porodičnom Fordu Model T.

Svoj prvi automobil jzpio je 1937, i bio je to takođe jedan Ford, model 8, koji je platio tadašnjih 100 funti. Preračunato u današnji novac, ovaj auto koštao bi oko 7.000 funti.

Sledeće godine, Harold je kupio novi automobil - Ford Anglia. Ovaj vremešni Britanac ostao je veran istoj marki čitavog života i, kako kaže, do sada je posedovao preko 20 Fordovih automobila.

U znak pažnje, američki proizvođač odlučio da ga nagradi vožnjom u električnom Fordu Mustang Mach-E.
Foto: Ford
"Od svoje desete godine zadržao sam interesovanje za automobilizam, a danas me zanima prelazak na elektrifikaciju nakon što se najavljuje postepeno ukidanje tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem na koje sam navikao", objašnjava Harold Bagot.

"Prisetio sam se svog života i vožnje Modela T, ali sam i video šta nam budućnost sprema. Bilo je uzbudljivo sesti za volan automobila koji će voziti moji praunuci",

Vozeći se sa svoja dva praunuka, Feliksom i Čarlijem, gospodin Bagot je bio iznenađen odsustvom buke u kabini ovog električnog SUV-a.

Osećaj tišine je nesumnjivo poboljšan u poređenju sa Fordovim Modelom T iz 1915. koji je kompanija takođe dovezla kako bi ga podsetio na njegovo prvo iskustvo vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: