Auto-radio je prošlost – lopovi imaju novi predmet interesovanja

Na meti kradljivaca su najčešće modeli Volkswagen grupe.

Izvor: B92, Revijahak.hr
Podeli
Foto: Andrey Zhernovoy/Shutterstock
Foto: Andrey Zhernovoy/Shutterstock

Auto-radio je dugo bio meta lopova koji su provaljivali u četvorotočkaše, a onda su proizvođači počeli da integrišu audio uređaje u multimedijalne sisteme, odnosno ukinuli su mogućnost da ih kupac samostalno ugrađuje.

Preko noći nestala je čitava jedan grana lopovske profesije, ali sada se opet budi. Ovog puta, predmeti interesovanja kradljivaca nešto su drugačiji.

Policija iz Sent Etjena u Francuskoj upozorava na jedan zabrinjavajući fenomen – kriminalci se ne ustručavaju da potpuno skinu celu središnju konzolu, uključujući multimedijalni sistem, naročito na modelima Volkswagen grupe.

Slomljen prozor i demontirana centralna konzola – upravo takav prizor zatekli su na svom automobilu pojedini vozači u Sent Etjenu. Kako bi to sprečila, policija je odlučila da upozori vlasnike vozila na svom Tviter profilu.

Ipak, to ne znači da su ostale marke automobila pošteđene, kao što je prikazano na donjoj fotografiji na kojoj se vidi unutrašnjost jednog orobljenog Mercedesa.

Ova vrsta delinkvencije, koja je rasprostranjena u celoj Francuskoj, vrlo često prati narudžbine. Šta se traži na crnom tržištu, to se i krade.

Pošto razbije prozor, lopov bez problema skida središnju konzolu. Naravno, ne zanima ga plastika već multimedjalni sistem i njegov ekran.

Foto: Police Nationale
Foto: Police Nationale

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu