Osvajačima zlata u Tokiju poklanjaju luksuzne limuzine FOTO

Kineski sportisti osvojili su na upravo završenim Olimpijskim igrama 38 zlatnih medalja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2021.

10:02

Osvajačima zlata u Tokiju poklanjaju luksuzne limuzine FOTO
Foto: Hongqi promo

To je izuzetan uspeh koji ih svrstava na drugo mesto među osvajačima odličja, odmah iza SAD koje su osvojile 39 zlatnih medalja.

Zato je kineski proizvođač automobila Hongqi odlučio da sportiste te zemlje koji su se okitili najsjajnijom medaljom nagradi sa po jednom luksuznom limuzinom H9.
Foto: Hongqi promo
Iako je ukupno osvojeno 38 zlata, nosilaca ovih medalja je nešto više - 52, s obzirom da su neke dobili učesnici u kolektivnim sportovima.

To znači da će Hongqi pokloniti čak 52 primerka modela H9, automobila koji u najskupljoj opremi košta 369.800 juana, ili oko 57.000 dolara.

Osim toga, kineski proizvođač pripremio je lep poklon i za nosioce srebrnih (32) i bronzanih odličja (18). Oni će H9 dobiti na korišćenje - moći će da ih voze, ali automobili neće biti u njihovom vlasništvu.
Foto: Hongqi promo
Hongqi H9 je luksuzna limuzina u klasi modela kao što su Audi A6, BMW Serije 5 i Mercedes-Benz E klase.

Spoljašnjost vozila je dizajnirana u duhu superluksuznih automobila marki Rolls-Royce i Maybach, a ima i detalja koji podsećaju na Cadillac.
Foto: Hongqi promo
Inače, verzija koju će dobiti sportisti ispod haube ima 4-cilindarski 2.0-litarski turbo-benzinac sa 255 KS (188 kW) i 380 Nm, ali se ovaj automobil na tržištu nudi i sa 3.0 V6 i 2.5 V6 motorima.

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem 7-stepenog menjača sa duplim kvačilom.
Foto: Hongqi promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: