Kružni tok kao lansirna rampa – 23 nesreće za 4 meseca VIDEO

Umesto da poboljšaju bezbednost saobraćaja, neki kružni tokovi predstavljaju pravu opasnost po vozače.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Petak, 06.08.2021.

10:44

Default images

Istorija saobraćajnih nezgoda govori nam da su kružni tokovi bezbedniji od klasičnih raskrsnica ali ne mora uvek da bude tako.

U Americi kružni tokovi nisu česta pojava, a ovaj primer pokazuje zašto je tako. Naime, kružni tok u Milvokiju pravi je magnet za saobraćajne nezgode, a jedan Jutjub kanal uporno ih objavljuje.

Na kanalu 11Foot8 objavljene su čak 23 nesreće za četiri meseca, a ovo su dve od njih. Na prvom snimku vozač prilazi kružnom toku prevelikom brzinom pa je nesreća bila neizbežna a udarac u ivičnjak pretvorio je kružni tok u lansirnu rampu za automobil.

Ni vozač iz drugog videa nije se proslavio pažljivom vožnjom u uslovima smanjene vidljivosti i vlažnog kolovoza, pa nije ni čudo da je "ispravio krivinu" na kružnom toku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: