Tesla S Plaid se zapalio tokom vožnje

Neprijatna situacija sa Tesla S Plaid automobilom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.07.2021.

18:00

Tesla S Plaid se zapalio tokom vožnje
Photo: Tesla

Električni automobil kompanije "Tesla", model S Plaid, zapalio se tokom vožnje u jednom mestu u SAD-u samo tri dana nakon što je ovo vozilo, koje je plaćeno 129.900 dolara, isporučeno vlasniku, izjavio je za Rojters advokat vlasnika automobila Mark Geragos.

Vlasnik, inače "izvršni preduzetnik", upravljao je automobilom u trenutku kada se vozilo zapalilo i u prvom trrenutku nije mogao da izađe iz automobila jer je otkazao elektronski sistem za vrata, zbog čega je morao da "upotrebi silu prilikom otvaranja", rekao je Geragos iz advokatske kancelarije "Geragos & Geragos".

Automobil je nastavio da se kreće oko 11 do 12 metara, pre nego što se pretvorio u "vatrenu buktinju" u stambenom kvartu u blizini kuće vlasnika u Pensilvaniji. „Bila je to mučna i zastrašujuća scena. Ovo je potpuno novi model... Vršimo istragu. Apelujemo da se S Plaid ne pušta u saobraćaj, da ne da bude na putevima dok istraga ne bude završena", rekao je Geragos.

Rojters podseća da je model Plejd S lansiran na tržište u junu i dodaje da iz kompanije "Tesla" za sada nisu odgovorili na njihov zahtev za komentarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: