Poznati dizajner izabrao tri omiljena BMW-a, koji su vaši favoriti? VIDEO

U pitanju su modeli iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

14:45

Poznati dizajner izabrao tri omiljena BMW-a, koji su vaši favoriti? VIDEO
BMW E9 (Foto: BMW)

Frank Stepherson, koji je u svojoj karijeri, osim u BMW-u, radio i za Ford, MINI, Ferrari, Maserati, FIAT i McLaren, kao najlepše dizajnirane modele bavarskog proizvođača odabrao je BMW M1 (1978-1981, autor Giorgetto Giugiaro), BMW E9 (1968-1975, dizajn potpisuje Wilhelm Hofmeister) i kabriolet BMW 507 (1956-1960, čiji je dizajner bio Albrecht von Goertz).
BMW 507 (Foto: BMW)
Dok je radio za BMW, Stepherson je bio uključen u dizajniranje prve generacije SUV modela X5, koji je ujedno i prvi SUV model Bavaraca.

Inače, Stepherson je poznat po tome što je otvoreno kritikovao aktuelni dizajnerski jezik BMW-a, naročito kontroverznu masku hladnjaka na Seriji 4.
BMW M1 (Foto: BMW)
U nastavku možete pogledati kako objašnjava dizajnersku nadmoć odabranih BMW modela i zašto se odlučio baš za njih, a u komentarima možete navesti sopstvene favorite iz Minhena kada je dizajn u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: