Ford Hoonitruck Kena Bloka prodaje se za milion dolara VIDEO

Za te pare kupac dobija i mnogo rezervnih delova.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Klix.ba

Četvrtak, 17.06.2021.

11:32

Ford Hoonitruck Kena Bloka prodaje se za milion dolara VIDEO
Foto: Ford/Gymkhana

Profesionalni američki reli vozač Ken Blok je početkom ove godine najavio okončanje desetogodišnjeg partnerstva sa Fordom, a od tada je na prodaju oglašeno nekoliko njegovih legendarnih "gymkhana" i "rallycross" automobila.

Među njima je i Ford Hoonitruck. Radi se o ekstremno modifikovanom Fordu F-150 iz 1977. godine, koji je postao deo Blockove flote 2018. godine i debitovao na sajmu SEMA. Međutim, samo dizajn spoljašnjosti govori da se radi o modelu F150 iz 1977. godine, ali, u stvari, automobil je daleko od toga. Napravljen je "od nule", uključujući aluminijumske panele karoserije.

Pokreće ga 3.5-litarski EcoBoost V6 motor prezet od trkačkog Forda GT Le Mans i tjuniranog na 914 KS. Motor je uparen sa Sadev 6-stepenim menjačem koji snagu prenosi na sva četiri točka.
Foto: Ford/Gymkhana
Hoonitruck se trenutno nalazi u salonu prodavca LBI Limited u Pontijaku u Mičigenu, a novi vlasnik će za automobil morati da izdvoji čak 1,1 milion dolara.

Za te pare dobiće i mnogo rezervnih delova poput felni, panela karoserije, svetala, komponenti ogibljenja i kompletan 3.5-litarski V6 motor iz Ford GT Le Mans programa.
Foto: Ford/Gymkhana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: