Parking mesto prodato za rekordnih 1,3 miliona dolara

Hong Kong je jedno od najgušće naseljenih gradskih područja na svetu, pa vozači automobila teško pronalaze mesto za parkiranje.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 12.06.2021.

11:54

Parking mesto prodato za rekordnih 1,3 miliona dolara
Foto: EarnestTse/Shutterstock

Nedavno je jedno parking mesto u oblasti Maunt Nikolson, gde se nalaze neke od najvrednijih nekretnina u Aziji, prodato za rekordnih 10 miliona hongkonških dolara (1,3 miliona američkih dolara).

Parking mesto se nalazi u stambenoj zgradi koja gleda na hongkonšku luku Viktorija i jedno je od 29 prodatih u okviru tendera koji je prošlog meseca ponuđen vlasnicima stambenih jedinica, piše South China Morning Post.

Ovo je novi rekord za Hong Kong, čije je prethodno najskuplje mesto - prodato 2019. u poslovnoj zgradi - koštalo 980.000 američkih dolara.

Inače, stambene jedinice u objektu u oblasti Maunt Nikolson, vrede između 400 i 600 miliona hongkonških dolara (51-77 miliona USD), tako da dodatnih milion za parking mesto i nije neki veliki izdatak za vlasnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: