Bond bi bio oduševljen: Prodaje se jedinstvena kolekcija Aston Martina FOTO/VIDEO

Aston Martin DB5 verovatno je najpoznatiji automobil koji je u filmovima vozio britanski tajni agent 007.

Podeli
Foto: Nicholas Mee
Foto: Nicholas Mee

Aston Martin DB5 Coupe proslavio se šezdesetih u filmovima o Džejmsu Bondu, nakon čega je postao jedan od najpoženijih sportskih automobila džet-seta.

Kako bi u to doba mogao da izgleda vozni park ovog imaginarnog agenta, najbolje pokazuje kolekcija DB5 Vantage Icons koju je na prodaju ponudio specijalizivani diler Aston Martin modela, kompanija Nicholas Mee.

Foto: Nicholas Mee
Foto: Nicholas Mee

Kolekciju sačinjavaju tri DB5 modela sa unapređenim Vantage preformansama - po jedan kupe, kabriolet i karavan (shooting brake), koji je ekstremno redak automobil.

Ništa manje ekskluzivni nisu ni DB5 Vantage Coupe (izrađeno svega 50 komada) i DB5 Vantage Convertible (napravljeno samo 5 vozila).

Foto: Nicholas Mee
Foto: Nicholas Mee

Inače, Vantage varijante imaju za 40 KS jači motor u odnosu na standardni 4.0-litarski od 282 "konja", što je dovoljno da auto ubrza 0-96 km/h (0-60 milja na sat) za samo 6,5 sekundi.

Sadašnji vlasnik ova tri bisera poseduje ih več 12 godina, a svaki od njih je potpuno restauriran i izgleda kao nov.

Foto: Nicholas Mee
Foto: Nicholas Mee

Ova jedinstvena kolekcija uskoro će biti ponuđena na prodaju po ceni od 4 miliona funti (4,66 miliona evra), što i nije previše ako se zna o kakvim primercima je reč.

Poređenja radi, jedan DB5 shooting brake koji nije nosio oznaku Vantage prodat je pre dve godine za 2 miliona dolara (1,64 miliona evra), a pretpostavlja se da danas vredni i više od te sume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu