Bond bi bio oduševljen: Prodaje se jedinstvena kolekcija Aston Martina FOTO/VIDEO

Aston Martin DB5 verovatno je najpoznatiji automobil koji je u filmovima vozio britanski tajni agent 007.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 05.06.2021.

11:58

Bond bi bio oduševljen: Prodaje se jedinstvena kolekcija Aston Martina FOTO/VIDEO
Foto: Nicholas Mee

Aston Martin DB5 Coupe proslavio se šezdesetih u filmovima o Džejmsu Bondu, nakon čega je postao jedan od najpoženijih sportskih automobila džet-seta.

Kako bi u to doba mogao da izgleda vozni park ovog imaginarnog agenta, najbolje pokazuje kolekcija DB5 Vantage Icons koju je na prodaju ponudio specijalizivani diler Aston Martin modela, kompanija Nicholas Mee.
Foto: Nicholas Mee
Kolekciju sačinjavaju tri DB5 modela sa unapređenim Vantage preformansama - po jedan kupe, kabriolet i karavan (shooting brake), koji je ekstremno redak automobil.

Ništa manje ekskluzivni nisu ni DB5 Vantage Coupe (izrađeno svega 50 komada) i DB5 Vantage Convertible (napravljeno samo 5 vozila).
Foto: Nicholas Mee
Inače, Vantage varijante imaju za 40 KS jači motor u odnosu na standardni 4.0-litarski od 282 "konja", što je dovoljno da auto ubrza 0-96 km/h (0-60 milja na sat) za samo 6,5 sekundi.

Sadašnji vlasnik ova tri bisera poseduje ih več 12 godina, a svaki od njih je potpuno restauriran i izgleda kao nov.
Foto: Nicholas Mee
Ova jedinstvena kolekcija uskoro će biti ponuđena na prodaju po ceni od 4 miliona funti (4,66 miliona evra), što i nije previše ako se zna o kakvim primercima je reč.

Poređenja radi, jedan DB5 shooting brake koji nije nosio oznaku Vantage prodat je pre dve godine za 2 miliona dolara (1,64 miliona evra), a pretpostavlja se da danas vredni i više od te sume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: