Uhapšen vozač Tesle koji je uključio auto-pilot i vozio se na zadnjem sedištu VIDEO

Optužen je za neodgovornu vožnju i nepoštovanje policajca.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

09:09

Default images

Kalifornijska policija uhapsila je 25-godišnjeg muškarca zbog vožnje na zadnjem sedištu Teslinog Model 3 dok se automobil kretao uz pomoć sistema auto-pilota.

Param Šarma je optužen za neodgovornu vožnju i nepoštovanje službenog lica, nakon što je policiji stiglo više prijava o osobi koja sedi u zadnjem delu automobila, dok na mestu vozača nema nikoga.

Lokalni mediji izveštavaju da je policijska patrola primetila pomenuti automobil i dok ga je zaustavljala, videla je da se Šarma premešta sa zadnjeg sedišta na vozačku poziciju.

To mu međutim nije pomoglo, pa je uhapšen i optužen, a njegovo vozilo odvučeno sa lica mesta.

Inače, ovo nije prvi put da je Šarma zloupotrebljavao funkciju auto-pilota - koja podrazumeva da vozač treba da sedi za upravljačem spreman da preuzme kontrolu nad vozilom - a snimci iz vožnje, dok on sedi pozadi, već su se pojavljivali na Jutjubu.

Šarma je čak postavio snimak na kome se vidi kako sedi na zadnjem sedištu Modela 3 i čita članak u novinama u kome se govori o njemu i njegovoj neodgovornoj vožnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: