Princ Filip dizajnirao Land Rover kojim će krenuti na svoje poslednje putovanje VIDEO

Tokom probe ceremonije sahrane vojvode od Edinburga prikazan je posebno modifikovani Land Rover Defender u čijem je dizajniranju učestvovao princ Filip, a koji će njegov kovčeg preneti u kapelu Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

Izvor: B92, RTS
Podeli
Foto: Land Rover promo - ilustracija
Foto: Land Rover promo - ilustracija

Projekat u kome je učestvovao vojvoda od Edinburga, a koji je trajao 16 godina, rezultirao je prilagođenim Defenderom, model TD5 130, za koji je tražio da bude obojen u tamno zelenu, vojnu boju.

Automobil ima otvoreni gornji deo i posebne gumene graničnike koji onemogućavaju kovčeg da se pomera, prenosi RTS. Konačna prilagođavanja princ je izvršio 2019. godine, kada je imao 98 godina.

Defender je originalno napravljen u fabrici u Solihalu 2003. godine, a princ Filip je nadgledao izmene tokom svih tih godina. Land Rover održava vozilo od kada je napravljeno.

Tijeri Bolore, izvršni direktor kompanije Jaguar Land Rover rekao je da je princ bio veoma zainteresovan za dizajn, inženjering i tehnologiju".

"Tokom poseta našim lokacijama, angažovao je stotine zaposlenih i pokazao svoje impresivno znanje i duboko interesovanje za dizajn automobila, inženjering i proizvodnju", izjavio je Bolore.

Suprug britanske kraljice važio je za strastvenog vozača, a volana se nije odricao ni u dubokoj starosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu