Da li biste kupili "nov" auto iz 2013, ako bi vam prodavac spustio cenu za 20%?

"Novi" Lotus, koji je kod dilera stajao više od sedam godina, prodat je za 70.000 dolara, uz popust od čak 20.000 dolara.

Podeli
Foto: Secor Lotus
Foto: Secor Lotus

Prodavci automobila nisu previše srećni ako im je novo vozilo u salonu duže od šest meseci. Šta tek onda reći za dilera kome je auto na lageru stajao čitavih sedam godina.

Jedan Lotus Evora prodat je u SAD kao novo vozilo iako se kao godina njegove proizvodnje vodi decembar 2013. piše Popular Mechanics.

Foto: Secor Lotus
Foto: Secor Lotus

Automobil je godinama bio u ponudi dilera "Secor Lotus" iz Konektikata, ali iz nije uspeo da nađe svog vlasnika. Sve donedavno.

Kupac ga je sada dobio po ceni od 70.000 dolara, odnosno uz popust od 20.000 dolara.

Foto: Secor Lotus
Foto: Secor Lotus

Ovaj Lotus je toliko dugo stajao "na lageru" da mu je istekla i originalna fabrička garancija. Ipak, vlasnik salona se svih ovih godina brižljivo starao o vozilu.

Čuvao ga je u prostoriji sa kontrolisanom temperaturom vazduha, povremeno bi startovao motor, gume je naduvao na veći pritisak od preporučenog kako bi sprečio da se deformišu od stajanja, a promenio je i sve tečnosti u automobilu, osim originalnog sintetičkog motornog ulja.

Sve u svemu, u trenutku prodaje kilometar-sat je pokazivao da je vozilo prešlo manje od 100 km.

Foto: Secor Lotus
Foto: Secor Lotus

Na pitanje zašto je ovaj Lotus toliko dugo stajao neprodat, vlasnik salona tvrdi da je to rezultat njegove pricipijelnosti.

"Mnogi dileri su proteklih godina ove automobile prodavali po znatno sniženim cenama. Ja to nisam želeo jer sam smatrao da bi takvo spuštanje cena naškodilo reputaciji brenda", objašnjava on.

Dodaje da su neki još 2014. snizili cene za po 20-ak hiljada dolara, dok su vozila bila nova i u fabričkoj garanciji, tako da na kraju nije zažalio - ostao je dosledan sebi, da bi Evoru prodao po sličnoj ceni kao i njegovi konkurenti nekoliko godina ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu