Zašto se ovaj polovni Volvo prodaje za 20 miliona dolara

Prosečan Volvo V70 iz devedesetih verovatno ne vredi više od 2.000 dolara, ali ovaj se izdvaja po jednoj bitnoj stvari koja mu na tu cenu dodaje još četiri nule.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Jutarnji list

Četvrtak, 18.03.2021.

09:56

Zašto se ovaj polovni Volvo prodaje za 20 miliona dolara
Foto: duPont Registry

Vlasnik ovog starog švedskog karavana odlučio je da svoj V70 ponudi na prodaju putem kuće duPont Registry i to po neverovatnoj ceni koja ga čini ubedljivo najskupljim Volvo automobilom na svetu.

Naime, prodaće ga kupcu koji mu na račun uplati 20 miliona dolara!

Razlog za ovako visoku cenu krije se u tom što uz auto budući vlasnik dobija i jedinstvene registarske tablice savezne države Njujork sa natpisom "New York".

Zapravo, Volvo se ovde praktično dobija gratis, a tablice su ono što je zaista vredno na automobilu.
Foto: duPont Registry
Ukoliko neko odluči da sadašnjem vlasniku isplati traženu sumu, "New York" tablice bi tako postale najskuplje na svetu (plaćene kao tri najskuplje registarske tablice zajedno na aukcijama na Bliskom istoku).

Kako se navodi, skupocene tablice su u vlasništvu porodice prodavca od sedamdesetih godina 20. godina i do danas su se premeštale sa automobila na automobil, već 44 godine.

Ocu sadašnjeg vlasnika se tada posrećilo jer je uspeo da ih nabavi kao jedine u državi Njujork sa ovim natpisom. Naime, niko se pre njega nije dosetio da naruči personalizovane tablice sa oznakom "New York".

Njujork je inače prva američka država koja je uvela registarske tablice joše 1901. godine, ali su se tek od 1977. počele nuditi personalizovane opcije sa brojevima i slovima, ili kombinaciji po želji.
Foto: duPont Registry
"Krajem sedamdesetih, kad sam predložio ocu da naruči takve tablice, znao sam da će jednog dana biti posebno vredne", rekao je vlasnik za DuPont Registry.

On je uveren da postoji bar nekoliko imućnih stanovnika Njujorka koji bi bili spremni da plate pomenutu sumu novca za tablice kao znak prestiža na svom automobilu.

Inače, prodavac je u oglasu ponudio da kupcu plati troškove prenosa automobila. Velikodušno, nema šta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: