Kako je kazna od 20 evra za nepropisno parkiranje narasla na 14.220 evra

Naravoučenije - ne treba se raspravljati sa saobraćajcem.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Utorak, 26.01.2021.

10:00

Kako je kazna od 20 evra za nepropisno parkiranje narasla na 14.220 evra
Foto: Depositphotos/Animaflora-PicsStock

Jedan naizgled beznačajan saobraćajni prekršaj na kraju se završio najskupljom kaznom u istoriji Bohuma.

Naime, kazna od 20 evra za parkiranje na biciklističkoj stazi brzo se pretvorila u rekordnu kaznu od preko 14.200 evra, piše Revijahak.

Do toga je došlo na sledeći način: 57-godišnji vozač kamiona iz Nirnberga uhvaćen je u prekršaju, pošto je svojim kamionom blokirao biciklističku stazu u Bohumu.

Verovatno bi se sve zavšilo na novčanoj kazni od 20 evra, da se kamiondžija nije pobunio. Počeo je glasno da negoduje i da se svađa sa policijskim službenicima što je pogoršalo stvari.

Policajci su tada odlučili da prekontrolišu vozilo i tahograf. Kada su detaljnije pregledali kamion, uključujući tahograf, otkrili su ne samo različita kršenja ograničenja brzine, već i gotovo svakodnevna kršenja propisanih vremena vožnje i odmora tokom kontrolnog razdoblja od 28 kalendarskih dana.

Policijski službenici su zatim uneli sve te podatke u računar i došli do kazne od čak 14.200 evra.

A tu je i dodatnih 20 evra kazne za nepropisno parkiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: