Vremeplov: Kako je 28-godišnji Ilon Mask kupio svoj prvi supersportski automobil VIDEO

Na snimku starom dvadesetak godina vidimo trenutno najbogatijeg čoveka na svetu kako preuzima svog novog "ljubimca" na četiri točka.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 10.01.2021.

18:01

Vremeplov: Kako je 28-godišnji Ilon Mask kupio svoj prvi supersportski automobil VIDEO
Foto: Depositphotos/ChinaImages

Te 1999. godine, mladi Ilon Mask zaradio je veliki novac pošto je njegovu kompaniju Zip2 kupio IT gigant Compaq.

Prodaju je proslavio kupovinom jednog od najpoželjnijih supersportskih automobila svih vremena - McLarena F1, koji je tada u SAD koštao 815.000 dolara.

Na video star 22 godine podsetio nas je početkom januara CNN, nakon što je vlasnik Tesle poneo zvanje najbogatijeg čoveka na svetu.

McLaren F1 kolekcionarima danas vredi znatno više, s obzirom da je reč o legendarnom i veoma retkom automobilu. Napravljeno je samo 106 primeraka, od čega 64 mogu da se voze po javnim saobraćajnicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: