Sleteo automobiliom sa puta, aplikacija mu spasla život

Mladić iz Nemačke, koji je svojim Mercedesom sleteo sa puta, ostao je zaglavljen u automobilu, teško povređen i bez svesti, a niko ga ne bi primetio jer su se svetla na vozilu ugasila.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Petak, 04.12.2020.

10:09

Sleteo automobiliom sa puta, aplikacija mu spasla život
Foto: B92/NP

O smartfon uređajima i aplikacijama se konstantno vode rasprave. Mnogi ih kritikuju, ali istovremeno i koriste, govori se da je sve to dehumanizujuće i da bi trebalo da se isključimo iz virtuelnog sveta.

Ali, savremeni mobilni telefoni i aplikacije imaju i mnogo pozitivnih karakteristika, a jedan praktičan primer zabeležen je u Nemačkoj, piše Revijahak.

Jedan mladi par vozio se u blizini Berlina, svako svojim automobilom. Kad je devojka došla u zajednički stan, njen dečko nije bio tu.

Nakon nekog vremena se zabrinula zašto ga nema. Nazvala ga je na mobilini, ali se nije javljao.

Na sreću, on je imao uključenu lokacijsku opciju na aplikaciji WhatsApp. Locirala ga je na mapi i pronašla njega i njegov Mercedes tačno 15 metara od auto-puta.

Sleteo je sa kolovoza i ostao zaglavljen u vozilu, teško povređen i bez svesti. Niko ga ne bi ni primetio jer su se svetla na automobilu ugasila.

Devojka je odmah pozvala hitnu pomoć koja je došla na vreme. Mladić je već izgubio mnogo krvi, ali je spašen.

Kako se navodi, Mercedes je probio ogradu koja sprečava divlje životinje da izađu na auto-put i udario u drvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: