Ko je brži: Porsche Taycan ili Harley-Davidson Livewire VIDEO

Trka motocikla i automobila.

SN
Podeli
Photo: Porsche
Photo: Porsche

Taycan prenosi Porscheov sportski DNK u eru električnih automobila gde će se nadmetati pre svih sa Teslom Modelom S.

Porscheov adut u najsnažnijoj verziji Turbo S razvija 761 KS i 1.050 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Taycan Turbo S ubrzava 0-100 km/h za samo 2,6 sekundi, iz mesta do 200 km/h stiže za 9,8s, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 260 km/h.

Harley-Davidson je 2019. godine predstavio svoj prvi električni motocikl LiveWire koji se istične impresivnim dinamičkim performansama, naprednom tehnologijom i ekskluzivnim izgledom koji ima karakter nerazdvojiv od ostatka brenda.

LiveWire se pali jednostavnim okretanjem ručice gasa, a zahvaljujući optimizovanom centru gravitacije, krutom aluminijumskom ramu i prilagodljivom vešanju ima vrhunsku upravljivost.

Zahvaljujući izuzetnim voznim karakteristikama i rezervom energije za 235 kilometara između dva punjanja, ovaj motor je idealan za gradsku sredinu.

Ovaj Harley-Davidson je opremljen DC tehnologijom brzog punjenja pa se baterija 0-80 odsto kapaciteta napuni za 40 minuta, a za 60 minuta do 100%.

Pogonska jedinica HD Revelation sposobna je da momentalno razvije potrebni obrtni momenat. Motor ubrzava 0-100 km/h za tri sekunde, a od 100 do 129 km/h stiže za 1,9 sekundi.

Ko je bio brži?

strana 1 od 21 idi na stranu