Porscheov tajni koncept FOTO

Prosche je zamislio hibridni superautomobil, 918 RS.

Automobili

Izvor: SN

Petak, 13.11.2020.

18:00

Porscheov tajni koncept FOTO
Photo: Porsche

Kada je Porshce napravio model 918, stigao je i 918 Spyder i od 2015. godine u toj liniji stoji praznina koja i dalje nije popunjena.

Hibridni superautomobil je predstvio nove standarde sa karoserijom od ugljeničnih vlakana, takozvanom "aktivnom aerodinamikom" i perfrormansama od kojih zastaje dah...

Radi se o automobilu koji je zver na pisti, a opet, legalan je za gradske ulice. Porscheov dizajn tim je odradio sjajan posao za koncept 918 RS i hibridni superautomobil sa svojom naprednom šasijom doveo na ivicu ekstrema.

Što se tiče aerodinamike, nema mnogo velike razlike u odnosu na originalni model 918, vidimo kako su odrađeni zadnji branici, kao i veliki difjuzer na zadnjoj strani, a promenjen je i izgled haube i svetala kako prednjih, tako i zadnjih.

Pošto se radi o konceptu, nemamo puno informacija o performansama, a poznato je da 918 Spyder poseduje 4.6-litarski V8 motor sa dva elektromotora i svi zajedno daju 875 KS i 1280 Nm najvećeg obrtnog momenta.

To je dovoljno da se do "stotke" stigne za 2.5 sekundi, a maksimalna brzina koju može da razvije je 344 km/h.
Photo: Porsche
Photo: Porsche
Photo: Porsche
Photo: Porsche
Photo: Porsche

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: