Mostarski Tesla Cybertruck postao hit u svetskim medijima VIDEO

Cybertruck iz BiH je za mnoge najvernija replika originala do sada.

Izvor: B92, Index.hr
Podeli

O kopiji Teslinog kamioneta iz Mostara smo pisali pre mesec dana, kada su se na društvanim mrežama pojavile prve fotografije vozila koje predstavlja veoma uspelu repliku modela Cybertruck.

Tamošnja tehnološka kompanija STARK, njen vlasnik Igor Krezić (inače obožavatelj Tesle) i direktor Mario Ćorić sa timom svojih ljudi, među kojima značajno mesto zauzima i jedna žena inženjer mašinstva Mila Marić, osmislili su i realizovali ideju – napraviti što verniju kopiju originala.

Kao osnovu su uzeli Fordov kamionet F-150. Njihov model, dakle, nije pogonjen strujom kao Teslin, ali izgleda prilično uverljivo.

U međuvremenu, priča o ovom zanimljivom poduhvatu je dospela do svetskih medija. Kako prenosi Index.hr, o svemu se raspisao i Rojters, koji je otkrio da je projekat nastajanja replike Cybertrucka bio delomično usporen pandemijom koronavirusa, pa je na kraju trajao osam meseci.

Cybertruck, naravno, privlači pažnju svuda gde se pojavi, pa je tako Mario Ćorić za Rojters kazao da mnogi u Bosni i Hercegovini i ne znaju za Teslin kamionet, pa su mislili da se radi o tenku.

Ćorić je rekao i da sada pokušavaju da registruju kamionet kako bi ga mogao legalno voziti, ali problem su oštre ivice vozila kakve su zabranjene u BiH.

strana 1 od 22 idi na stranu