Vozio električni trotinet auto-putem kroz Beograd 80 km/h! VIDEO

Snimak je nastao na delu auto-puta koji prolazi kroz Novi Beograd.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2020.

09:15

Default images

Na društvenim mrežama kruži snimak na kome se vidi vozač električnog trotineta koji, kako se navodi, juri auto-putem kroz Beograd brzinom od 80 km/h!

Ne moramo posebno da naglašavamo koliko je ovakvo ponašanje neodgovorno i opasno - video govori sam za sebe.

Sa druge strane, ni vozač koji snima nije se proslavio kada je bezbednost u pitanju, s obzirom na način na koji se isključio sa auto-puta.

Podsećamo da je vožnja električnih trotineta u Srbiji još u "sivoj zoni" kada je reč o zakonskoj regulativi, ali bi prema novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja i ova oblast trebalo da bude uređena.

Na tome radi radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, a očekuje se da će predlog tog zakona biti gotov do kraja ove godine.

Kako se navodi, regulativa koja uređuje vožnju elektrićnih trotineta je najpribližnija modelu koji se primenjuje u Sloveniji, po kome se električni trotineti ne smeju voziti po kolovozu, već po trotoaru i to brzinom ne većom od šest kilometara na sat.

Osim toga, deca do osam godina neće smeti da koriste trotinet, dok će ona starosti do 12 godina morati obavezno da nose kacigu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: