Tesla se zakucao u policijsko vozilo dok je automobil bio na auto-pilotu, a vozač gledao film

Udes se dogodio u Severnoj Karolini u sredu, u kasnim večernjim satima, kada je Tesla Model S naleteo otpozadi na patrolni automobila koji je bio zaustavljen pored puta.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.08.2020.

10:00

Default images

U nezgodi, srećom, niko nije povređen, a dvojica policajaca su se u trenutku udesa nalazila pored patrolnog vozila i oborena su na zemlju od slinie udara.

Vozač, Devainder Goli, je priznao da je u momentu sudara gledao film na smartfonu, dok je Teslom upravljao auto-pilot, iako američki proizvođač električnih automobila izričito zahteva da tokom aktivacije sistema autonomne vožnje osoba za volanom drži ruke u blizini upravljača i bude sve vreme fokusirana na put.

Lokalna policija je podnela prijavu protiv vozača po nekoliko osnova, a okružni šerif je izjavio za CBS 17 da vozači zloupotrebljavaju savremene sisteme asistencije, tako što umesto da budu usredsređeni na put, tokom aktivacije auto-pilota kucaju poruke na telefonu i rade slične stvari, oslanjajući se u potpunosti na to da će automobil sam da upravlja.

Inače, ovo nije prvi slučaj da jedan Tesla udari u policijsko vozilo dok je na auto-pilotu, a vozač ne obraća pažnju na put. Sličan incident se dogodio se u SAD u julu, kada je Model S udario otpozadi u policijsku SUV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: