Na današnji dan patentiran je dizel motor

Izumitelj dizel motora želeo je da stvori učinkovitiji motor za industriju i saobraćaj, zgrožen gubitkom od čak 90 odsto uloženog energetskog potencijala.

SN
Podeli
Photo by Alexander Koerner/Getty Images
Photo by Alexander Koerner/Getty Images

Ta prednost i osnovna primena, koja je dizel motore popularizovala u najrazličitijim tipovima industrijske primene bila je temelj njegovog razvoja od samog početka.

Dizel motor efektivno i jeste zamenio radne parne smašine u nizu industrijskih aplikacija, a primena u putničkim automobilima je bila revolucionarno otkriće, iako se danas određeni ljudi bore protiv njega. Najviše u Evropi.

Jedan od najrevolucionarnijih tehnoloških pronalazaka ikada, motor s unutarašnjim sagorevanjem i kompresionim paljenjem (bez svećice), značajno je unaprijedio industriju, prevozna sredstva, vojnu tehniku.

Razvoj nije tekao glatko, trebalo je usavršiti postupak ubrizgavanja goriva, rad motora izložen visokim pritiscima i temperaturama. Nakon više od pet godina ispitivanja i usavršavanja koncepciju svog 4-taktnog motora s unutrašnjim sagorevanjem, po principu kompresionog paljenja, napravio je radnu verziju.

Motor je u prvom taktu usisavao vazduh kojeg je u drugom kompresovao na 250 bara te se time zagrevao na 700 do 900 stepeni Celzijusa.

Tako se gorivo, pumpom visokog pritiska, pokretnom radilicom, svedeno na 600 bara, raspršeno ubrizgavao u komoru za sagorevanje samo palilo.

Zbog toga se u nemačkoj terminologiji dizel motor naziva Selbstzünder (samopaljivač), jer se gorivo ubrizgano pri kraju drugog takta pali samo, bez svećice.

strana 1 od 25 idi na stranu