Toyota Supra na "testu severnog jelena" VIDEO

Logika nam govori da će jedan sportski automobil poput nove Supre glatko proći test.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2020.

11:00

Toyota Supra na
Screenshot YouTube

Već smo navikli da na "testu severnog jelena" gledamo limuzine, karavane, SUV modele i kamionete, od kojih su mnogi podbacili na ovom ispitivanju ponašanja u slučaju nagle promene pravca kretanja.

Logika nam govori da će jedan sportski automobil poput nove Supre glatko proći test - što je Toyotin dvosed i učinio, ali ipak ne tako lako kako biste očekivali.

Test je sproveo španski sajt km77.com, a Supra je bila uspešna tokom "manevra izbegavanja jelena na putu" pri referentnoj brzini od 77 km/h.

Na snimku možemo videti kako Toyotini elektronski sistemi bezbednosti održavaju automobil na željenoj putanji, ali Španci ipak napominju da je vozaču bilo potrebno malo privikavnja na upravljač kako bi test prošao glatko.

Međutim, kako su brzine povećavane na 79 km/h i 80 km/h, Supra nije uspela da prođe test bez obaranja graničnih čunjeva.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: