Da li bi Elvis vozio FIAT? VIDEO

Za potrebe snimanja reklame za pikap FIAT Strada, u Brazilu su "oživeli" Kralja rokenrola.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Da je poživeo, Elvis bi danas imao 85 godina.

Iako je preminuo još 1977. sa samo 42 godine, Kralj rokenrola je i dalje izuzetno popularan, o čemu svedoči i ova neobična, ali veoma zabavna reklama koju je napravio brazilski FIAT.

Producenti su za potrebe reklame "oživeli " Elvisov lik, i uz zvučnu kulisu njegove besmrtne "Blue Suede Shoes", snimili veseli dvominutni spot:

FIAT Strada pikap, koji je dostupan u Južnoj Americi, nagoveštava da će biti prodajni hit u Brazilu, s obzirom da je za prvih 10 dana proizvođač primio već 6.000 narudžbina.

FIAT je novu Stradu predstavio ovog proleća. U početku će kupcima biti na raspolaganju verzija sa 4 vrata i nešto kraćim teretnim odeljkom, a kasnije će joj se pridružiti i model sa 2 vrata i većim tovarnim delom.

Dužina kamioneta je 4.480 mm, a otvoreni teretni deo ima dimenzije 1.173 x 1.059 mm, dok je nosivost 650 kg.

Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo

Strada za pogon koristi 1.4-litarski benzinac sa 88 KS (65 kW) i 123 Nm, a dostupan je i nešto jači agregat sa 110 KS (81 kW) i 140 Nm.

Oba motora su uparena sa 5-brzinskim manuelnim menjačem. Automobil u Brazilu košta od 70.000 brazilskih reala (oko 12.700 evra).

Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo

Producenti su za potrebe snimanja reklame angažovali jednog od najpoznatijih Elvisovih imitatora, koji je poznat po umetničkim imenom Dean Z.

Sličnost sa originalnim Elvisom je postignuta u postprodukciji, uz pomoć specijalnog softvera, a kao osnova za lik Kralja rokenrola poslužili su njegovi snimci iz 1968. godine.

Iako kreatori reklame ističu da su na ovaj način želeli da odaju počast legendarnom rokeru, oni koji su upućeni u Elvisov ukus za automobile pri spominjanju FIAT-a će samo zavrteti glavom.

Foto: FIAT promo
Foto: FIAT promo

strana 1 od 22 idi na stranu