Bentley i BMW u duginim bojama poslali važnu društvenu poruku FOTO

Britanski proizvođač se pridružio BMW-u koji je na isti način podržao virtuelni Prajd 2020.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2020.

10:00

Bentley i BMW u duginim bojama poslali važnu društvenu poruku FOTO
Foto: Bentley promo

Zbog pandemije su ove godine širom sveta otkazane brojne manifestacije i događaji koji okupljaju veliki broj učesnika.

Organizatori Prajd manifestacija (Parada ponosa) su u mnogim zemljama umesto na ulicama, obeležili ovaj dan online, a podršku su im pružile i pojedine automobilske kompanije.
Foto: Bentley promo
U sverozapadnoj Engleskoj su odlučili da organizuju svoj prvi virtuelni Prajd, i to uz pomoć lokalnih vlasti Istočnog Češira.

U organizaciju se aktivno uključio i Bentley čija je baza upravo u ovoj administrativnoj jedinici. Tako je iz pogona Kru stigao novi Bentley Continental GT kabriolet u duginim bojama.
Foto: Bentley promo
Zanimljivo je da je za ovakav izgled spoljašnjosti Bentley koristio svoje unikatne nijanse boja, a ceo postupak farbanja je izveden ručno.

U kompaniji Bentley kažu kako ovim automobilom žele da skrenu pažnju na tri teme, i to: ponos na različitosti, zatim nadu i zahvalnost što se normalizuje poslovna situacija sa covid-19 krizom i podrška lokalnoj zajednici.

Bentley u ovome nije jedini. Krajem juna je BMW učinio isti gest u Americi. Nemački proizvođač je tada u dugine boje "obukao" jedan primerak Serije 8, takođe u kabriolet verziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: