"Barselona" dobila svoj prvi zvanični automobil VIDEO

Čuveni španski fudbalski klub od sada ima i svoje zvanično vozilo - Cupra Formentor.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

18:15

Foto: Cupra promo

Iako su igrači kluba iz Barselone i ranije službeno koristili različite modele automobilskih brendova koji ih sponzorišu - poslednjih nekoliko godina to je Audi - ovo je prvi put da jedan automobil bude proglašen za zvanični model ovog fudbalskog kluba.

Formentor je SUV sportskih performansi koji se proizvodi pod okriljem Seatove podmarke Cupra. U pitanju je prvi originalni model sa značkom Cupra nakon što je taj brend oformljen pre nešto više od dve godine. Iako će određen broj vozila biti ustupljen klubu na korišćenje, to ne znači nužno da ćemo u njemu viđati zvezde "Barselone". Ipak, fudbaleri više vole da uživaju u sopstvenim supersportskim modelima.

Onima koji budu izrazili želju da voze Formentor kao službeni automobil, Cupra nudi specijalnu personalizuju u svojoj fabrici.

Podsećamo, Cupra Formentor za pogon koristi potentni 2.0 litarski četvorocilindrični turbo-benzinac sa 310 KS (228 kW), a na raspolaganju je i plug-in hibridna verzija koju pokreću 1.4 litarski benzinski motor sa 150 KS (110 kW) i električni sa 116 KS (85 kW). Ukupna kombinovana snaga hibrida je 245 KS (180 KW).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: