Kako bi ubrzavao Tesla Roadster sa Space X raketnim pogonom VIDEO

Procenjuje se da ovaj automobil opremljen Space X raketnim potisnicima do stotke stiže za nešto više od jedne sekunde.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

11:15

Kako bi ubrzavao Tesla Roadster sa Space X raketnim pogonom VIDEO
Foto: Tesla promo

Novi Tesla Roadster je još daleko od serijske proizvodnje ali ovaj model, zahvaljujući performansama koje je najavio Ilon Mask prilikom predstavljanja koncepta, već privlači pažnju ljubitelja sportskih automobila.

Nedavno je Džejson sa YT kanala Engineering Explained izračunao ubrzanje Roadstera sa raketnim potisnicima od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat).

Njegov zaključak je bio da će ovaj automobil pogonjen Space X raketnim potisnicima iz stanja mirovanja do brzine od 96 km/h stići za 1,1 s: Zahvaljujući jednom korisniku Tvitera, koji je napravio 3D animaciju ubrzanja "raketnog" Roadstera, sada smo u prilici i da vidimo kako bi ovo fantastično ubrzanje izgledalo: Iako je Ilon Mask izjavio da je ozbiljan u nameri da unapredi performanse Tesle Roadster ugradnjom Space X raketnih potisnika, tako nešto bi bilo veoma nepraktično i služilo bi pre svega da vlasnici zadive svoje prijatelje i prolaznike performansama automobila.

Kako tvrdi Engineering Explained, Roadster bi pomoć raketnih potisnika mogao da koristi u intervalu od svega 1-2 sekunde.
Foto: Tesla promo
Naime, za to vreme bi se potrošilo "gorivo", a ukoliko bi se ugrađivali veći rezervoari, automobil bi postao pretežak, pa bi se prednost raketnog ubrzanja anulirala zbog prevelike mase vozila.

Podsećamo, kada je krajem 2017. godine predstavljen koncet Tesle Roadster, Mask je najavio da će automobil samo uz pomoć električnog pogonskog sistema ubrzavati 0-96 km/h (od 0 do 60 milja na sat) za samo 1,9 s!
Foto: Tesla promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: