Nemci pokrenuli peticiju: Vratite nam Ladu!

Nemački ljubitelji automobila su pokrenuli zanimljivu peticiju kojom se traži povratak Ladinih vozila na tržište te zemlje.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.06.2020.

11:20

Nemci pokrenuli peticiju: Vratite nam Ladu!
Lada 4x4 Elbrus edition (Foto: AvtoVAZ promo)

Peticija je pokrenuta uz podršku lokalnog distributera, kompanije Lada Deutschland, a objavljena je na veb stranici https://weact.campact.de/.

Potpisnici se obraćaju proizvođaču Lade, AvtoVAZ-u, te korporaciji Renault Nissan Mitsubishi u čijem se vlasništvu nalazi ta ruska kompanija.

Takođe, peticija je upućena i na adrese nemačkog Ministarstva ekonomskog razvoja i ruske ambasade u Berlinu.
Lada Vesta SW Cross (Foto: AvtoVAZ promo)
Inicijatori peticije smatraju da se Lada mora vratiti u Evropu jer "nudi širok raspon specifičnih modela koji su, pre svega, dostupni svima, a drugo, već oko 40 godina imaju obožavatelje i konstantan krug kupaca u Nemačkoj i EU".

Podsećamo, Lada se povukla sa tržišta EU u maju 2019. godine, a isporuka automobila je obustavljena. Lada Deutschland je izrazila žaljenje zbog takve odluke AvtoVAZ-a.

Ilustracije radi, Lada Vesta SW Cross sa 1.6 benzincem od 102 KS u Nemačkoj je koštala od 17.800 evra.
Lada XRay (Foto: AvtoVAZ promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: