Isporuka novog automobila u doba korone na kineski način VIDEO

Kineski Geely je osmislio inovativan način koji podrazumeva potpuno beskontaktnu dostavu novog automobila kupcima.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

09:45

Isporuka novog automobila u doba korone na kineski način VIDEO
Screenshot YouTube

Pandemija koronavirusa teško je pogodila mnoge privredne grane, uključujući i auto-industriju. Osim na proizvodnju, ovakva situacija se drastično odražava i na prodaju novih, već napravljenih vozila.

S obzirom da je epidemija najpre pogodila Kinu, tamošnje auto-kompanije su još u februaru pokušale da nađu načina da dopru do potencijalnih kupaca.
Screenshot YouTube
Tako je Geely Auto, nakon što su prodajni saloni ostali bez posetilaca, pokrenuo sopstvenu online prodajnu uslugu, koja omogućava ne samo da kupac odabere svoje vozilo već i da mu ono bude isporučeno na kućnu adresu - najpre radi test vožnje, a kasnije i za stalno - ako se odluči da ga kupi.

Kako kažu, na taj način su do sada prodali preko 10.000 vozila, dok se još 110.000 potencijalnih kupaca registrovalo na ovaj servis i izrazilo želju da tim putem dođe do svog automobila.
Screenshot YouTube
Geely je snimio video u kome je prikazano kako izgleda isporuka novog automobila kupljenog preko online servisa. Kako se navodi, u skladu sa trenutnom situacijom, primopredaja je praktično beskontaktna.

Novi automobil, koji je prethodno temeljno dezinfikovan, dovozi se na kućnu adresu kupca, a posebno je zanimljiv način isporuke ključeva vozila.
Screenshot YouTube
Geely je osmislio inovativan postupak koji uključuje dronove. Ključevi se najpre spakuju u plastičnu kesu, koja se zakači za dron, da bi operater daljinskim putem navodio dron do ulaznih vrata ili balkona kupca.

Pogledajte kako izgleda čitava procedura:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: