Zašto Hrvati automobile registruju u Češkoj?

U poslednje vreme se sve više skupocenih automobila sa češkim tablicama mogu videti na putevima Hrvatske.

Automobili

Izvor: SN

Nedelja, 09.02.2020.

16:28

Zašto Hrvati automobile registruju u Češkoj?
Foto: Maserati promo - ilustracija

Kako je preneo Index.xr, istraživali su fenomen automobila sa češkim tablicama i saznali da je prošle godine otkriveno oko 250 građana Hrvatske koji su vozili automobile sa stranim tablicama.

Jedan od profesora saobraćajnog fakulteta u Zagrebu rekao je da su visoki porezi razlog za ovakve stvari i da država, na kraju, tu najviše gubi.

"To je pokazatelj neodgovornosti i nedostatka pameti u vladi, kad su odlučili da nametnu visok porez, a posledica je to da ljudi automobile registruju u inostranstvu. Prvo osnuju firmu u Češkoj, pa naprave kancelariju te firme u Zagrebu, a automobil je na firmu i sve je legalno", kaže Marušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: